Newsroom

Pressemeldinger

08/09/2021 17:37

NIO ES8 oppnår 5 stjerner og toppscore i Euro NCAP

NIO ES8 oppnår 5 stjerner og toppscore i Euro NCAP
,

Den 8. september 2021 oppnådde NIO ES8 toppscore og 5-stjerner i den anerkjente sikkerhetstesten Euro NCAP.

Snart er NIO ES8 klar for levering i Norge.

Under Euro NCAP-testprotokollene i 2020 ble følgende introdusert: frontkollisjon med mobil progressiv deformerbar barriere (MPDB), passasjerbeskyttelse på lang-siden, førerovervåking, redning og ulike testscenarioer for automatisk nødbremsing (AEB), samt hevet hastighet på den mobile sidebarrieren til 60 km/t i sidekollisjonstesten. De nye protokollene representerer et strengere krav til bilens aktive og passive sikkerhet.

Det solide karosseriet som er konstruert i aluminium og de aktive sikkerhetsfunksjonene som er standard på alle ES8 er grunnleggende for en femstjerners vurdering.

Kupeen i ES8 forble stabil i den frontale offset-kollisjonstesten, med dukke-avlesninger som viste god beskyttelse av knær og lårben til både fører og passasjer. I både frontal-offset-kollisjonstest og sidebarriere, gav ES8 god beskyttelse til alle kritiske kroppsområder i de 6-årige og 10-årige dukkene, og fikk full pott i denne delen av vurderingen.

AEB-systemet til ES8 oppnådde god ytelse for å beskytte sårbare trafikanter og bil-til-bil-tester. Med de enestående resultatene i førerovervåking og kjørefeltstøtte, tjente ES8 92% i kategorien Safety Assist under de nye protokollene.